Microsoft brengt previewversies uit van Office 2016 en Skype for Business

Microsoft heeft previewversies vrijgegeven van Office 2016 en Skype for Business, beide voor het Windows-platform. Skype for Business vervangt de tool Lync, terwijl Office 2016 diverse nieuwe functies toevoegt.

Bètaversies van Office 2016 worden al enkele maanden getest door een besloten groep, maar Microsoft acht de tijd nu rijp om zijn kantoorsuite door het publiek te laten testen, al geeft de softwaregigant aan dat nog niet alle nieuwe features in de preview-release zijn verwerkt. Volgens Microsoft is de testversie van Office 2016 vooralsnog vooral bedoeld voor it-professionals en ontwikkelaars.

In het vernieuwde kantoorpakket heeft Outlook 2016 ondersteuning gekregen voor het mapi-http-protocol en zijn de prestaties voor e-mail downloaden en voor zoeken verbeterd. Ook multifactor-authorisatie is mogelijk geworden. Verder is het invoegen van beeldmateriaal in Excel en Word verbeterd.

Microsoft benadrukt dat er niets is veranderd in de werking van macro’s en add-ons, zodat documenten uit oudere Office-versies geen problemen moeten opleveren. Office 2016 moet in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar komen.

Naast een previewversie van Office 2016 heeft Microsoft ook een testversie van Skype for Business uitgebracht. Deze voip-software vervangt de tool Lync. Skype for Business lijkt sterk op de consumentenversie van Skype, maar zou beter door it-beheerders in te richten zijn. Ook het beveiligingsniveau zou hoger liggen, terwijl de voip-software nauw is geïntegreerd met Office 2016.

Bron: Tweakers.net

Recente berichten