Microsoft brengt previewversie Office 2016 for Mac uit

Microsoft heeft een gratis te gebruiken previewversie van Office 2016 for Mac vrijgegeven. De officesuite vereist geen registratie en kan naast Office for Mac 2011 geïnstalleerd worden. Het kantoorpakket biedt volledige Retina-support en leunt sterk op clouddiensten van Microsoft.

Office 2016 for Mac Preview vereist minimaal OS X 10.10 Yosemite. Microsoft zal tijdens de previewfase diverse builds beschikbaar stellen, waarbij elke build zestig dagen blijft werken. De laatste Preview-build kan circa een maand na de officiële release gebruikt blijven worden. Er zijn versies voor vijftien talen beschikbaar, waaronder Nederlands. Het pakket is momenteel 2,5GB zwaar.

Het vernieuwde Office 2016 for Mac biedt vernieuwde versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook. De applicaties zijn geoptimaliseerd voor Retina-schermen, terwijl ook full-screen-weergave mogelijk is. Daarnaast is de ribbon-interface in het pakket opgenomen.

Net als andere recente Office-versies leunt ook Office 2016 for Mac sterk op de clouddiensten van Microsoft. Zo zijn OneDrive, OneDrive for Business en SharePoint vanuit elke applicatie te benaderen. Dropbox-ondersteuning ontbreekt nog, ondanks dat Microsoft onlangs aankondigde dat het nauw gaat samenwerken met de cloudopslagdienst.

Op applicatieniveau zijn ook diverse wijzigingen doorgevoerd. Zo ondersteunt Word threaded comments en er is een designtab voor het vormgeven van documenten aanwezig. Excel biedt autocomplete-functionaliteit, een editor voor het opstellen van formules en een verbeterde grafiekweergave. Statistici kunnen aan de slag met het Analysis Toolpak.

PowerPoint bevat een presentatiemodus waarbij de spreker alvast een preview te zien krijgt van de volgende slide en er zijn een aantal nieuwe animaties beschikbaar. Outlook bevat na een update in oktober relatief weinig vernieuwingen, maar OneNote krijgt ocr-mogelijkheden. Wanneer Microsoft het nieuwe kantoorpakket officieel gaat uitbrengen, is nog niet duidelijk.

Bron: Tweakers.net

Recente berichten